Päike, putukad ja koer?

Päike, putukad ja koer?

Kuigi suvi on üks mõnusamaid aastaaegu, siis ka sellel ajal on omad ohud.
Suvel, eriti palavate ilmadega tuleks kindlasti peale mõnusa päikese nautimise silm peal hoida ka meie lemmikutel, kuna nemad ei oska öelda millal on nende jaoks piir või millal on neil liiga kuum.
Esimeseks ohuks on päike. Kuigi päike on mõnus soe ning teeb alati tuju rõõmsaks võib see kujutada päris kiiresti endast ka suurt ohtu. Inimestena võtame me alati riideid vähemaks, et päikest nautida, siis meie lemmikud ei saa oma paksemat/õhemat karva maha võtta, mistõttu on meie lemmikutel palju kiirem võimalus ülekuumeneda. Selleks, et looma kaitsta nii kahjulike UV kiirte eest kui ka kuumuse eest on PAIKKA valikus nii jahutav vest kui ka UV kaitsega särk.
PAIKKA jahutav vest tuleks korralikult märjaks teha, et jahutav toime püsiks pikalt. Tekib küsimus kaua püsib jahutav toime? Tootja ei saa otseselt sellist aega ette anda, kuna temperatuur, mis ajal seda kasutatakse on väga erinev. Vesti sees on vettimav sisevooder, mis siis hoiab koera keha jahedana.
UV kaitsega särgil on päikesekaitse UPF50+. UPF näitab seda, kui palju ultraviolet kiirgust jõuab läbi riide nahani (nii UVA kui ka UVB). UV kaitsega särgi materjalis on kasutatud ka Repeltec tehnoloogiat, mis aitab omakorda hoida eemale nii verdimevaid putukaid kui ka muid ebameeldivaid putukaid.
Lisaks on mõlemad tooted põhjusega sebramustriga, sebra triibud on looduse poolt loodud putukate eemale peletamiseks.

PAIKKA valikust leiab ka pikka aega jahutavad kausid- Cool kauss ja Slow feed kauss. Mõlemad kausid hoiavad nii vee kui ka toidu pikka aega jahedana. Kuumal päeval peaks koeral kogu aeg olema jahutav vesi kättesaadav, et vältida ülekuumenemist. 
Ka see on kuumade päevadega normaalne, et loom ei söö tervet toitu korraga ära või jätab mõne toidukorra vahele, siis on hea hoida toitu Slow feed kausis, mis ei lase nii kiirelt toidul rikneda.

Suvel palavate ilmadega tuleb kindlasti väga tihti mõttesse teha mõni jahutav väljasõit vee äärde. Ka ujumisega/ vees käimisega võivad kaasneda erinevad ohud. Üheks suureks ohuks on saanud Eestis suve keskel levima hakkanud sinivetikad, mis toodavad oma elutegevuse käigus mürke. Kui meie lemmik selle mürgiga kokku puutub, tekivad esimesed sümptomid üsna kiirelt. Koerad enamasti saavad suure koguse mürki just vett ahmides/ juues. Kui tuvastate veekogus sinivetika või tundub, et koer on siiski sellega kokku puutunud, tuleks koheselt ühendust võtta lähima loomaarsti/ kliinikuga.