Bullybillows Y-traksid koertele

Millised traksid sobivad just minu koerale?

Kui oled juba mitmendat korda trakside otsingul aga ei suuda siiski veel ära valida, millised peaksid olema just sinu koerale parimad. Oleme siia teinud väikese kokkuvõtte meie valikus olevatest Bullybillows traksidest, et teil lihtsam oma valikut teha oleks.

Bullybillowsi valikus on kolme tüüpi trakse: Y-traksidPremium traksid ja Active Light traksid

Y-traksid on üldjuhul kõige populaarsemad ja seda just seetõttu, et need sobivad kõigile erinevatele kehatüüpidele. Olgu siis koer kas väiksem ja kitsam või suurem ja laiem siis need traksid sobivad igal juhul selga. Y-traksidel on sees neopreenist pehmenduse kiht, mis on eriti oluline erinevus võrreldes teiste tootjatega. Lisaks annab neopreenist pehmendav kiht lisaväärtust just tiriva koera jaoks. Kui koer tirib tavapärasest rohkem siis saab tema karvkate ja nahk üldiselt samuti kannatada, kuna enamasti trakside sisepind on täiesti ilma pehmendusteta või siis vaid võrk tüüpi pehmendustega, mis võivad tugevalt nahka ärritada. Bullybillowsi kõikidel traksidel on aga sees pehme neopreen, mis ei lase tirimisel traksidel koerale haiget teha ning ei libise koeral seljast. Y-traksidel on kokku 3 kinnituskohta - kaks seljal ja üks ees rinnakul. Ees rinnakul olev kinnitus ongi mõeldud just eriti tirivatele koertele. Kui ette aasa külge kinnitada jalutusrihm ja koer proovib ennast ettepoole tõmmata, blokeerib see tõmbe ning koer pöördub näoga teie suunas. Vaata videot!
Seda funktsiooni on hea kasutada treenimiseks, et koer ei harjuks tirima. Kuna  rinnaku pealne D-rõnga kinnitus annab koheseid tulemusi, ehk siis ei pea koera pikalt selleks treenima, et ta enam ei tiriks. Üldiselt juba esimesel kasutuskorral on näha seda, et koer ei tiri, see funktsioon on suureks abiks rahvarohketes kohtades või jalutuskäigul, kus on teie koera jaoks on palju segavaid faktoreid.

Kaks seljal olevat kinnituskohta on mõeldud tõmbamisel koormuse jaotamiseks erinevalt. Seljal olev kaelale lähemal asetsev kinnitus on mõeldud igapäevaseks tavaliselt jalutuskäiguks, koormus suunatakse koera rindkere esiosale ning tavapärase jalutuse ajal on see täiesti piisav, et koera üle kontrolli saavutada. Selja tagaosas olev kinnitus annab võimaluse aga koeral tirida, ehk kui on soov et koer just saaks tirida, siis saab kasutada selleks seljal asetsevat tagumist kinnituskohta. Seega Y-traksid on väga universaalsed just oma funktsioonide ja suuruste poolest (suured reguleerimisvahemikud). Y-traksid ei takista koera õla vaba liikumist.

MINI Y-traksid on oma ülesehituselt miniversioon tavalistest Y-traksidest. Nende erinevuseks tavaliste Y-traksidega on rihmade laius - mini versioonil on rihmade laius 2,5cm erinevalt tavalistest, millel on rihmade laiuseks 4cm. Mini versioonil on samuti 3 kinnituskohta - 2 seljal ja üks rinnakul, mis annab nendele traksidele tirimisvastase funktsiooni.

Premium traksid on laiema toetusega rinnakuosale, mistõttu sobib pigem suurema rinnakuga koertele, näiteks amstaff, pitbull. Samas sobivad Premium traksid ka enamikele teistele koeratõugudele, kuid rinnakuosa laiusele tuleks pöörata suuremat tähelepanu, et leida õige suurus. Need traksid toetavad rinnakuosa rohkem, mistõttu tirival koeral või suurema jõuga koeral aitab see raskust ette poole jaotada, ehk kui koer tõmbab siis ta ei saa haiget kuna terve rinnaku osa on kaetud kuid samas tunnetab koer tõmmet tagasi, mis aitab tal aru saada, et omanik siiski soovib et ta tagasi pöörduks. Premium traksidel on 1 kinnitusaas selja peal, mis teeb selle trakside tüübi ülimalt minimalistlikuks ja stiilseks. Laia kaetusega rinnakuosa lisab ka turvalisust, kui koer jookseb maastikul, kus võib ette tulla palju kive, oksi jms. Just nagu Y-traksid on ka Premiumid kaetud seest neopreeniga, mis teeb nende kandmise koera jaoks ülimalt mugavaks. Laiem rinnakuosa aitab hoida ühtlasi ka rohkem sooja, kuid neopreeni hea hingavus laseb neid kasutada ka suvisel ajal. Neopreen on sisuliselt kalipsode valmistamiseks kasutatav materjal, mis veega kokkupuutues hoiab kehasoojust ja kuivab suhteliselt kiirelt. Isegi kui koer teeb traksid märjaks, ei hakka tal nendega külm ega ebamugav.

Active Light ehk kõige kergem kollektsioon Bullybillowsilt. Active Light trakside erinevuseks võrreldes teiste Bullybillowsi traksidega on järgmised omadused:
- Trakside pealispind on õmmeldud läbi helkurmaterjaliga, mis annab traksidele helkurefekti - koer on nähtav ka pimedal ajal.
- Mõõtude poolest sobib ka väiksematele tõugudele, kuna suuruseid, mille vahel valida on rohkem
- Traksidele on lisatud käepide, millest on vajadusel ülimalt mugav haarata.