Kaelarihma valik Bullybillows Eesti Pooko

Kuidas valida koerale kaelarihma?

Kaelarihmasid on nii mitmeid erinevaid variante, kuidas siis valida õiget? Esmalt on vajalik täpselt ära mõõta oma koera kaela ümbermõõt. Sellist ühte ja õiget, mis kõigile hästi ja mugavalt sobiks ilmselt polegi. Ka siin kehtib reegel, et universaalsed tooted pole kindlasti mitte ideaalsed, mistõttu tuleks lähtuda rihma valides just teie koera tõust, isiksusest ja parameetritest. Tihti lähtutakse uut rihma valides juba varasemast kogemusest või soovitakse proovida midagi uut. Kuid mida jälgida, kui alustate alles "puhtalt lehelt" ehk siis kogemus erinevate rihma tüüpidega puudub. Sel juhul on hea soovitus konsulteerida spetsialistidega, et valida just teie koerale kõige paremini sobiv kaelarihm. Kuid kindlasti on valik võimalik teha ka ise, järgides mõningaid nõuandeid. Toome välja mõned peamised mudelid, mille omaduste järgi saab igaüks esialgse valiku teha.

Poolpoov kaelarihm - Üks meie suuri lemmikuid ja kõige kindlamaid valikuid. Nagu ka nimi ütleb, siis koera tirimisel ei tõmba silmus koomale täies rihma ulatuses, vaid ainult pooleldi. Sellist tüüpi rihm tekitab tirimisel kaelale piisava surve, et koer edasi ei tiriks. Lisaks on antud kaelarihmade sisemine materjal neopreen, mis sisaldab pehmendust, et vältida marrastusi ja koerale haiget tegemist. Ühtlasi aitab see ära hoida ka tundliku nahaga koeratel tihti tekkivaid nahaärritusi. Märjaks saades püsib rihm kaelas mugavalt, ehk ei hakka hõõrduma. Poolpoovad kaelarihmad sobivad hästi ka väga tugevalt tirivatele koertele, kuna need ei tee haiget ning püsivad kaelas suurepäraselt. Kindlasti on sellist tüüpi rihm üks mugavamaid ja meeldivamaid ka omanikule, kuna puuduvad klõpsuga kinnitused ning rihm mahub avatud asendis koeral kenasti üle pea. Sealjuures on koeral mugav antud rihmaga ringi liikuda, kuna seni kuni omaniku poolt rihmaga antud raadiuses püsitakse on rihm koeral kaelas lõdvalt, avaldamata mitte mingisugust survet kaelale.

Nylon kaelarihmad - Laiema profiiliga, mugavad ja väga tugevad igapäevased kaelarihmad. Roostevabad detailid tagavad rihmale pika eluea ning suurepärase vastupidavuse ka karmides oludes. Rihma sisemine pool on kaetud pehme neopreeniga, mis aitab ära hoida ka tundliku nahaga koeratel tihti tekkivaid nahaärritusi. Märjaks saades kuivab rihm kiiresti ja püsib kaelas mugavalt, ehk ei hakka hõõrduma.

Combat kaelarihmad -  Eripäraks on nende kaelarihmade Combat kinnituse tüüp, mida on võimalik väga kiirelt ja kergelt kinni ühendada ja sama kiirelt ka avada. Seda tüüpi rihmadel on lisaks ka Combat käepide, millest vajadusel koera hoida enda lähedal, et ta ei tõmbaks või tiriks.Rihma sisemine pool on kaetud pehme neopreeniga, mis aitab ära hoida ka tundliku nahaga koeratel tihti tekkivaid nahaärritusi. Uuenduslik ning suurepärane disain ja funktsionaalsus teevad antud mudeli väga populaarseks.

Billowthane kaelarihmad - 100% VEGAN materjal.
Ülimalt vastupidavad ning tugevad kaelarihmad. Ühtlasi on need ka oma materjali tõttu veekindlad ja üsna "siledad" - selline kooslus aga muudab rihma puhastamise väga lihtsaks, kuna pori ja mustus ei püsi sellisel pinnal. Lai ja elegantne rihm sobib hästi igapäevaseks kasutamiseks, kuid suurimad eelised tulevad välja vihmase ilmaga jalutuskäikudel või suvel ujumas käies.