Koeraga jalutamine

Koeraga jalutamine

Mida oleks vaja üheks lõbusaks ja meeldivaks jalutamiseks?

Selleks, et jalutamine sujuks ning nii koeral kui ka koeraomanikul oleks seda lõbusam teha, on olemas mõned soovitused.
Esiteks muidugi oma koeraga kontakti hoidmine ehk suhtlemine terve jalutamise jooksul. Silmside ning mõned harjutused, mis hoiaks teid terve jalutuskäigu ajal üksteisega kontaktis, aitab vajadusel koera kiiremini enda juurde saada ning terve jalutuskäigu sujuvamaks teha.


Teiseks muidugi mõned head maiused kaasa, et koera hea käitumise eest premeerida. Selleks, et maiustusi mugavamini koerale anda, on meie valikus olemas Bullybillows maiusekotid, kuhu mahub ka kaasa võtta muid väiksemaid asju (võtmed jms).


Kolmandaks muidugi varustus, et koeral oleks mugavam jalutada ning koeraomanikul parem koeraga suhelda. Varustuse valiku puhul tuleks muidugi vaadelda koera individuaalselt- kas on suur või väike, kas on tirija või rahulik jalutaja, kas on kartlik või hoopis julge koer. 
Kui koer on rohkem tirija tüüpi, oleks hea kanda Y-trakse- mida saab (tirimisvastaseks) eest rinnaku pealt kinnitada ning mis koera tirimis hetkel, keerab teda vastupidises suunas. Lisaks võiks olla koeraomanikul hea jalutusrihm, kus on käepide seestpoolt neopreeniga kaetud, et tõmbe korra ei saaks käsi haiget. Kui aga tekib olukord, kus soovid tirivat koera kiirelt rihmast vabastada- nt mänguplatsile minnes- on olemas kiirkinnitusega jalutusrihmad, mida on võimalik kergelt avada ka pinge all. Kui on olukord, kus on vaja saada koer kiirelt enda kõrvale- saab appi võtta Combat kaelarihma, millele on lisatud käepide- käepide on kaetud seest neopreeniga ehk kiire haaramisega saab koera kiirelt enda juurde, samas endale haiget tegemata. 
Kui koer on rohkem rahulik jalutaja, siis sobivad talle nii Premium traksid kui ka Y-traksid, kuna mõlemaid saab seljalt kinnitada ehk koeral on mugav, teda ei sega miski ning traksid on liikumist mitte piiravad. Rahulikule jalutajale piisab teine kord ka ainult kaelarihmast, nt poolpoov kaelarihm on koeral pehmelt ümber kaela, samas tõmbe korral ta siiski tunneb kerget survet, et tagasi tõmmata. Rahuliku jalutaja puhul saab omanik siiski teha valiku selle põhjal, millega ning kuidas on ta koer juba harjunud jalutama.
Kui aga on soov koeraga mängida, õppida mõnda harjutust- siis aitab käed vabaks teha- reguleeritav treeningrihm- rihm ise on üleni pehme ning väga paljude erinevate kasutusvõimalustega. On võimalik panna see üle õla, ümber puusade, samas on võimalik sellega ka jalutada kahte koera korraga. 


Kes aga jalutab pigem õhtupoole, kui juba õues on hämar, siis on väga hea koerale selga tõmmata helkurmaterjalist jope- ilma peale valgustamata on jope kas roheline, roosa, hall, camo või kollane aga kui läheneb auto, mis jopet valgustab, muutub jope autojuhi jaoks helkuriks ning su koer on väga hästi nähtav. 

Seega lõbusa ja mugava jalutuskäigu tagab hea suhtlus oma koeraga ning koera jaoks kohandatud varustus.