Käpad pehmeks & küüned korda

Käpad pehmeks & küüned korda

Kas ja mis aja tagant peaks koera küüsi ning käppasid hooldama?

Koeral on oma käppadega otsene kontakt maapinnaga, mistõttu tuleks aeg-ajalt pakkuda oma koerale käpahooldust. Käpad tunnevad nii karmi pakast kui ka kuuma teepinda, seega tuleks koera käppade eest hoolt kanda igal aastaajal.

Kindlasti veidike rohkem vajavad käpad hooldust just talvisel perioodil ning suvisel kuumal perioodil. Talvel teeb koera käppadele liiga nii külm kui ka erinevad ained, mida kasutatakse libeduse tõrjeks. Lisaks veel ka väiksed kivikesed, mis võivad käpa vahedesse kinni jääda. Suvisel perioodil võivad koera käpad kannatada saada liiga kuuma tee pinnakatte tõttu. Kindlasti tuleks vältida väga palava ilmaga mustal asfaltil koeraga jalutamist.

Külmemal perioodil kahjustavad koera käppasid nii külmakraadid kui ka libeduse vastu teedel kasutatav sool. Kui jalutate enamasti linna keskkonnas, kus on teede/ tänavate soolamist rohkem, tuleks kindlasti igapäevaselt koera käppasid üle vaadata. Talvisel perioodil on soovitatav peale igat jalutuskäiku koera käpad kerge voolava veega ära puhastada, et õues olev sool ja väiksed kivikesed käpa alt/ vahedest ära tuleksid. 
Kellel on pikakarvalised koerad, siis võiks ka käppade all olevaid pikemaid karvu trimmida, et karvade vahele jääks vähem lund, soola ning kivikesi kinni. 
Lisaks käppade regulaarne pesu ning karvade trimmimine aitab ära hoida ka selle, et koer ei lakuks endale sisse nii soola kui ma muid aineid, mida kasutatakse libeduse tõrjumiseks.
Karvkatte lõikamiseks saab kasutada Patpet karvalõikurit, mis võimaldab karva lõigata kasutades 4 erinevat kõrgust. Karvalõikuriga on võimalik mugavalt teha karvkatte hooldust ka kodus, karvalõikuril on keraamiline lõiketera, mis vähendab kasutamisel kuumuse tekkimist ja muudab kogu lõikuse õhutuks ja meeldivaks.

Käpasalvi sobib kasutada igal aastaajal, kuna salv kaitseb koera käppasid nii karge külma eest kui ka põletava kuumuse eest. Käpasalvis on sees 100% naturaalsed koostisosad. 

Talvisel jalutuskäigul tuleks kindlasti meeles pidada, et koju jõudes käpad üle loputada ning käppade kaitseks kasutada käpasalvi.

Samuti on oluline jälgida koera küünte kasvu. On koeri, kes oma elustiiliga lihvivad ise oma küüned õigesse pikkusesse, aga on palju koeri, kellel tuleks aeg-ajalt vaadata korralikult küünte kasv üle.

Patpet elektrooniline küüneviil lihvib koera küünt ettevaatlikult kuid piisavalt, et küünte pikkusi lühendada kiirelt ja ohutult. Elektrilist küüneviili valides tuleks arvestada, et mida kiirem viili pöörlemiskiirus, seda puhtamalt ja vähem valutult suudab viil ka tugevamaid küüsi lihvida. Üldiselt suudavad piisavat võimsust pakkuda vaid sisseehitatud akudega viilid. Patereidega viilid kipuvad jääma suure koera küünte lihtvimisel pigem hätta. Patpet küüneviilile on lisatud ka LED valgustus, mis aitab paremini näha, kust maalt küüs lõppeb, et mitte koera vigastada. Kuni 3h reaalse tööajaga ühe laadimise kohta ja kuni 10000RPM viili pea pöörlemiskiirusega on Patpet küüneviil N50 Pro on üks võimsamaid turul.